Social Design: Opdrachtgevers aan het woord

U bent van harte welkom op de afsluitende publieke presentatie van het onderzoek SOCIALDESIGNFORWICKEDPOBLEMS op woensdag 15 januari a.s. om 19.30 uur in Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam. Vrij toegankelijk, meld u zich svp hier aan.

relatie_verzekering

Beeld: Rosé de Beer en Sjaak Langenberg

Nu komt het er op aan: Zijn de voorstellen van de social designers voor maatschappelijke problemen geschikt voor de praktijk?
  • Adopteert ING/Nationale Nederlanden de voorgestelde strategie van een interne “financial awareness laboratory” gericht op het vertalen van nieuwe inzichten naar producten of diensten? Zo zou ING/NN kunnen gaan samenwerken met relatietherapeuten. Hiermee voorkom je relatieproblemen bij klanten, één van de belangrijkste oorzaken voor schulden.
  • Krijgt de kersverse micro-natie op het Columbusplein in Amsterdam West een vervolg met een eigen ruimtevaartprogramma en paspoort? Gaat het Stadsdeel naar aanleiding van het werken met social designers nieuwe eisen stellen aan de organisaties die actief zijn in de buurt?
  • En hoe overtuig je een zorgverzekeraar of een wethouder ervan dat ze moeten gaan samenwerken met social designers om een oplossing voor obesitas te vinden?

Op deze laatste, publieke bijeenkomst van SDFWP zullen niet de social designers, maar de betrokken opdrachtgevers de microfoon ter hand nemen. Ze zullen vertellen wat ze met de voorstellen van de social designers gaan doen. Wat betekent dit voor de interne organisatie? Zij zullen ook tips geven voor andere organisaties die overwegen met social designers samen te werken.

Het project SOCIALDESIGNFORWICKEDPROBLEMS is een initiatief van Het Nieuwe Instituut en Geen Kunst (Twynstra Gudde), Stichting DOEN en social designer Tabo Goudswaard. Op www.socialdesignonderzoek.nl staat het hele proces gedocumenteerd en verschijnt over een paar weken een publicatie.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Titel: Social Design: Opdrachtgevers aan het woord
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Datum: 15/01/2014
Tijd: 19:30 – 22:00
Entree: Gratis
Aanmelding: Eventbrite

Geef een reactie